1992 aikansa alansa nobelistien enemmistö ja yhteensä yli 1,700 tiedemiestä maailmanlaajuisesti allekirjoittivat vetoomuksen, jossa edellytettiin vakavia ja pikaisia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen poistamiseksi. Nyt, 2017, on kulunut 25 vuotta siitä, kun tuo vetoomus toimitettiin yleisölle eikä ilmastonmuutosta vieläkään ole otettu tosissaan. Miksi, kysyn kaikilta maailman hallituksilta ja päämiehiltä sekä liike-elämän johdolta, te ette yhdy jo viimein Dalai-Laman ja paavin joukkoon ja toimi?

http://www.ucsusa.org/about/1992-world-scientists.html#.WHtPurZ95Bw

“Ihminen ja luonto ovat törmäyskurssilla. Ihmisen toimenpiteet tuottavat karkeita ja usein peruuttamattomia muutoksia ympäristölle ja elintärkeille resursseille. Jos niitä ei rajoiteta, monet nykykäytännöistämme asettavat vaaralle alttiiksi sen tulevaisuuden, jota toivomme inhimilliselle yhteiskunnalle ja kasvi- sekä eläinkunnalle, ja saattaa niin tehdessään muuttaa elollista maailmaa siten, että emme enää kykene ylläpitämään elämää sellaisena kuin sen tunnemme. Perustavaa laatua olevat muutokset ovat kiireisiä, jos mielimme estää sen törmäyksen, jonka nykyinen suuntamme tuo tullessaan.”

Ilmastonmuutoksen vaikutuksia: Sveitsin Alppien Aletsch-jäätikkö kuvattuna 1979, 1991 ja 2002. “Me puhumme kriisistä, joka on vakavampi kuin useimmat sodat. Tämä on tieteen suurin haaste tällä vuosisadalla.” Apollo-raportti (The Global Apollo Programme report)

Vetoomus oli suunnattu kaikille:

  • Tarvitsemme maailman tiedeyhteisön apua – luonnontieteiden, yhteiskuntatieteiden, taloustieteiden ja poliittisten tieteiden yhtä lailla
  • Tarvitsemme maailman liike-elämän ja teollisen johdon apua
  • Tarvitsemme maailman uskonnollisten johtajien apua
  • Tarvitsemme maailman kansojen apua