Malte Spitz kertoo tässä TED-videossa miten teletunnistetiedoilla voidaan rakentaa kattava kuva jokaisen meidän elämästä. Isoveli valvoo todella tarkasti!

Isoveli valvoo puhelintasi ja kaikkea viestintääsi

Nyt kun jokainen valistunut ihminen on kuullut siitä miten NSA ja muut isoveli valvoo -organisaatiot ovat kaiken tietomme kimpussa, on mielenkiintoista vierestä seurata kuinka tarkan seurannan voi luoda pelkästään operaattoreiden keräämillä teletunnistetiedoilla. Saksalainen (oletan) Malte Spitz puhuu TED-konferensissa ja kertoo kuinka hän taisteli pitkän aikaa operaattorinsa kanssa oikeudestaan saada hänestä kerätyt teletunnistetiedot.

Lopputulos oli se, että hän sai  pitkän listan itsestään. Yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa, hän kykeni luomaan tarkan rekonstruktion omista liikkeistään ja läheistensä liikkeistä. Jos näin tarkkoihin tuloksiin pääsee siviilitiedoilla, mitäköhän isoveli osaa kun isoveli valvoo tosissaan?

Jo vuonna 2001 EU tutki Echelon-nimellä tunnettua vakoiluohjelmaa ja tuolloin suositeltiin, mm seuraavaa:

“National legislative measures to protect citizens and firms

  1. The Member States are strongly urged to review their own legislation on the operations of the intelligence services to ensure that it is consistent with the fundamental rights laid down in the ECHR and in the case law of the European Court of Human Rights and, if necessary, to adopt appropriate legal provisions. They are called upon to afford all European citizens the same legal guarantees concerning the protection of privacy and the confidentiality of correspondence. Any of their laws which are discriminatory in terms of the surveillance powers granted to the secret services must be repealed.

  2. The Member States are called upon to aspire to a common level of protection against intelligence operations and, to that end, to draw up a code of conduct based on the highest level of protection which exists in any Member State, since as a rule it is citizens of other states, and hence also of other Member States, that are affected by the operations of foreign intelligence services. A similar code of conduct should be negotiated with the USA.

Nyt kuitenkin Suomessa puolustusministeri vaatii kovaan ääneen juuri päinvastaista, eli “lisää urkintavaltuuksia kun kerran muillakin on” -periaatteella Suomessakin pitäisi muka alkaa kuuntelemaan kaikkea ja kaikkia.