Luomu maistuu hyvältä

Hesarissa (18.11. sivu D3) oli Heli Sutelan kolumni, jossa hän ihmetteli kuinka saattoi olla samaa mieltä maatalausministeri Sirkka-Liisa Anttilan kanssa. Luettuani kolumnin, ihmettelin minäkin, että saatoin olla samaa mieltä Anttilan kanssa. Anttila oli sanonut, että luomu on saatava kasvuun, koska se on terveyden perusta ja siksi sen alv:nkin olisi oltava 0%. Juuri näin! Luomu todellakin maistuu paremmalta kuin tehotuotanto ja se on terveellistä.

Luomu tukee terveyttä

Se mikä keskustelusta luomu vastaan tehomaatalous tuppaa usein unohtumaan, on se seikka, miten paljon kehoomme kertyy erilaisia jäämiä. Ja nämä jäämät ovat usein sellaisia, että ne kasautuvat kehomme rasvakudoksiin ja vastaaviin, koska keho ei osaa käsitellä raskasmetalleja, joten hädissään se vuoraa ne rasvalla. Luomuruoka ei kerää kehoomme lannoitteiden tai torjunta-aineiden myrkkyjä, ja siksi luomu on terveyttämme tukevaa ja sitä edistävää ruokaa.

Luomu voisi nostaa Suomen kasvuun

Suomi on yksi Euroopan viimeisiä puhtaita nurkkia ja nyt maamme päättäjät vakavissaan pohtivat geenimanipuloitujen kasvien kasvattamista täällä. Se on huutava ympäristövääryys ja tuollaiset puheet on unohdettava. Suomen maatalouden pelastus on luomu, ei mikään GMO! Täällä kasvatettu ruoka on kauempana saasteista ja siksi lähtökohtaisesti puhdasta. Täällä kasvatettu luomukin saa olla hieman kalliimpaa, koska eurooppalainen kuluttaja on valmis maksamaan luomusta ja laadusta. Siksi Anttilan kommentti on niin tervetullut: ehkäpä luomu saa Suomessakin arvoisensa kohtelun…