Asunnottomuus Suomen pääkaupungissa on edelleen valtava ongelma. Itse asiassa asunnottomien Asukki-lehden mukaan se on jopa kasvanut vuonna 2009. Kolme viidestä yksinäisestä asunnottomasta on miehiä ja naisia sekä nuoria joukossa on kumpiakin noin viidennes. Perheitäkin Suomesta löytyy asunnottomana 320 kpl. Voitko kuvitella mikä vastuu vanhempien niskaan kaatuu, kun ei voi omille lapsilleen tarjota suojaa ja asuninsijaa! Vuoden 2009 marraskuun puolivälissä Suomessa oli asunnottomana noin 8 150 yhdenhengen taloutta. Ja yksinäisten asunnottomien määrä on jopa lisääntynyt 200:lla. Tätäkö politiikkamme tuottaa?

Kyllä. Mutta muutos tuohonkin on mahdollinen. Jos asunnottomuus halutaan poistaa, se on poliittisen päätöksenteon seurauksena tapahtuva muutostyö. Se, että Helsingissä on parhainakin vuosin ollut tyhjillään noin 1% kaupungin alueen liiketilasta koko 2000-luvun taitteen ajan ja tänä vuonna pelkästään Pitäjänmäessä on tyhjää tilaa 80.000 neliötä kertoo karua kieltään. Vapaita tiloja on 2010 jo lähes 12% kaikesta liiketilasta

Poliittisella päätöksellä tyhjää liiketilaa voisi alkaa käyttää asuntotilana ja koko asunnottomuus voitaisiin selättää lähes yön yli. Esimerkiksi Lauttasaaressa on useita entisiä liiketaloja saneerattu asunnoiksi. Jos liiketiloja voi muuttaa kovan rahan asunnoiksi, niitä voi muuttaa myös asunnottomien sosiaaliseksi asumisen muotoon. Miksei näin siis tehdä!

Linkit: http://www.vvary.fi/ Vailla vakinaista asuntoa ry

http://www.asunnottomienyo.fi/ Asunnottomien yön sivusto