Googlen hakusanatrendit kertovat ihmiskunnan tilasta enemmän kuin mikään muu tilasto: vuoden 2009 Kööpenhaminan ilmastokokouksen jälkeen, ilmastonmuutos ei ole meitä enää kiinnostanut (katso trendikuva alta). Tämä on surullista koska Pariisin ilmastokokouksen onnistuminen on meille kohtalonkysymys. Sanomalehdistön mielenkiinto eri aiheisiin ilmenee sanojen ilmenemisfrekvenssejä tutkimalla ja samalla tavalla voidaan seurata globaalia kiinnostusta seuraamalla Googlen hakutrendejä Ilmastokriisi ja climate change Ja toden totta globaalitrendi Googlen hauissa osoittaa, että climate change -termi piikkasi joitain vuosia sitten, sopivasti COP15 aikoihin, siis Kööpenhaminan 2009 ilmastokokouksen aikoihin (cop15 oli 12/2009 eli juuri hakuhuipun kohdalla).

Jatka lukemista

Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos – politiikan kourissa oleva totuus Kööpenhaminen ilmastokokouksen alla syksyllä 2009 tuntui kuin koko maailma olisi valmis muutokseen ja olisi halukas sitoutumaan ilmastonmuutoksen edellyttämiin politiikan ja elämän muutoksiin. COP-15 alkoi joulukuussa ja odotukset pysyivät korkealla. Kunnes maailmanpolitiikan arki iski kaikkia kansalaisia silmille ja totuus suurvaltojen haluttomuudesta mihinkään sitoumuksiin paljastui. Syksyllä 2009 olin mukana ryhmässä, joka teki ilmastoonmuutosta koskevan dokumentin. Alla lyhyt video siitä. Ilmastonmuutos 1/3 – World Wide Views -videotuottaja [Saku Mättö][1]

Jatka lukemista

Kööpenhaminan ilmastokokouksen ajautuminen torsoratkaisuun ja suomalaisten poliitikkojen (HS 19.12.2009) haluttomuus toteuttaa Sata-komitean perusoikeuksia edistävät ehdotukset “rahapulaan” vedoten kertovat samaa kieltä: poliittinen johto, kautta planeetan, ei ymmärrä, että aika on muuttunut ja vain altruistinen kansan edun palveleminen on se mikä kelpaa äänestäjälle. Suurten puolueiden keskinäinen nahina siitä kuka saa glorian hyvistä ehdotuksista ja kenelle sälytetään vastuu huonoista on kaikkien edun vastaista. Kööpenhaminaan kokoontuneiden maiden johtajien kykenemättömyys antaa omastaan koko nykyisen ja tulevien sukupolvien edun edessä on raivostuttavaa itsekkyyttä, jonka hinnan ihmiskunta ja koko planeetta tulevat joutumaan maksamaan.

Jatka lukemista

Kirjoittajan kuva

Saku Mättö

Elämän arvojen pohtija.

Maitreya-kirjan kirjoittaja

Suomi